Saturday 14 April 2018

Zie je neurochirurgen straks met een HoloLens-bril op?

Deze bril van Microsoft is niet alleen leuk voor spelletjes: hij kan ook 3D-hersenen projecteren, die kunnen helpen met een operatie.

Over p HoloLens hebben we vaker geschreven, maar eigenlijk vooral over de grappige toepassingen, zoals het spelen van Super Mario Bros en tot leven wekken. De nieuwste toepassing is echter ook nog eens erg nuttig.

Het Brain Technology Institute van het UMC Utrecht en het bedrijf Info Support hebben samen een app ontwikkeld voor de HoloLens expire een 3D-projectie maakt van de hersenen van een patiënt. Hierin worden onder andere afwijkende bloedvaten en tumoren in weergegeven.

3D-projectie

De app gebruikt meerdere CT- of MRI-scans van de hersenen van een patiënt en voegt deze 2D-beelden — doorsnedes op verschillende plekken in het brein — samen tot een zwevende van de hersenen. Meerdere mensen kunnen tegelijk, met gekoppelde op.

Dat laatste is ontzettend handig. Alleen voor artsen, maar ook voor het opleiden van neurochirurgen en het voorlichten van de patiënt en familieleden. Je kunt met behulp van de laten zien waar afwijkende weefsels zich bevinden door ze een andere kleur te geven.

Hersenoperatie

De app wordt getest en voorlichten en kan wel al worden gebruikt voor het opleiden, maar het doel is om de app uiteindelijk te gebruiken als voorbereiding op en tijdens hersenenoperaties.

Voorafgaand aan moet een chirurg zich namelijk goed voorbereiden op de structuren in de hersenen en met de 3D-projectie is dat een stuk makkelijker. Kan het tijdens de op het hoofd van worden geprojecteerd als voor de arts.

Zo zie je maar weer dat iets dat begint als een leuke uitvinding, vaak ook nuttig kan worden toegepast.

Bronnen: Info Support, De Ingenieur

Beeld: Info Support

Lees ook:

  • 3D-foto’s maken through WiFi is nu ook mogelijk
  • Word een jaren tachtig popster fulfilled de AR-app

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en un je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!

The post Zie je neurochirurgen straks met een HoloLens-bril op? appeared first on HoloLensVirals.com - Latest HoloLens News.



source http://www.hololensvirals.com/zie-je-neurochirurgen-straks-met-een-hololens-bril-op/

No comments:

Post a Comment